martes, 9 de enero de 2007

Dogi suprimirà 80 llocs de treball


La multinacional tèxtil catalana Dogi preveu suprimir 80 llocs de treball a la fàbrica del Masnou per reduir en 2 milions d'euros els seus costos. A banda d'altres reestructuracions en logística, millora de processos productius i reducció de costos de serveis externs, l'empresa de teixits elàstics preveu reduir les despeses en 5 milions, ha informat a Europa Press un portaveu de l'empresa. La direcció de companyia va comunicar ahir els seus plans al comitè
d'empresa, amb qui es reunirà demà per negociar les condicions de reducció de plantilla. El secretari general de la secció sindical de CCOO de Dogi, David Ramos, ha explicat a Europa Press que la direcció ha mostrat la seva voluntat de negociar i que "si trobem una altra fórmula, no s'aplicarà un expedient de regulació d'ocupació".

Dels 80 llocs de treball que preveu suprimir Dogi, uns 15 ja es van fer efectius a finals del 2006, ha explicat Ramos, i així en queden pendents 65. En total, la fàbrica del Masnou, on hi ha la seu de Dogi, dóna feina a 600 persones. Segons Dogi, aquesta planta és "la menys rendible del grup", que en té quatre més a Alemanya, la Xina, les Filipines i Tailàndia. A més, es troba en construcció una nova planta a Sri Lanka. La multinacional preveu que la reducció de plantilla de les instal·lacions catalanes serà sobre personal indirecte, com treballadors de "processos, administració i assistència tècnica". CCOO, tot i això, considera que els acomiadaments poden afectar personal directe i indirecte al 50%.

Europa Press, 9-1-2007.

No hay comentarios: