jueves, 17 de mayo de 2007

Avui s'ha signat el Conveni provincial del metall de Barcelona


La Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de CCOO, la Federació MCA-UGT de Catalunya i la Unión Patronal Metalúrgica han signat aquest matí el Conveni provincial del metall de Barcelona, que afecta al voltant de 240.000, repartits en 8.000 centres de treball.

Aquest conveni conté la reforma més destacada mai realitzada en una negociació de conveni, ja que suposa la modificació de 8 articles i la creació de 16 nous articles. A més preveu la regulació de nous drets i importants increments salarials per sobre de l’IPC.

Entre els aspectes més destacats, en matèria salarial s’ha arribat a increments per sobre de l’IPC i per sobre dels convenis anteriors, en especial pel plantejament d’una nova estructura salarial, que ha permès avançar en la retribució amb uns nous valors que tenen més en compte les exigències de responsabilitat professionals. També s’han resolt de manera satisfactòria el tema dels pactes complementaris, les dietes i la utilització del vehicle propi.

Un altre dels punts destacats és l’aposta per la contractació indefinida, donant-li prioritat com a forma d’ingrés a l’empresa i preveient la temporal només per a treballs realment conjunturals.

La clàusula de subrogació per als treballadors i treballadores de muntatge i manteniment (línies elèctriques, telefonia, enllumenat públic i semàfors) és un altre dels temes clau del conveni i pretén garantir l’estabilitat laboral d’aquest col·lectiu que es regeix, majoritàriament, per contractes de duració determinada.

En l’apartat referent a calendaris, flexibilitat i jornada laboral, s’ha reforçat la intervenció de la representació legal dels treballadors en l’elaboració dels calendaris, es fa una regulació de les mesures de flexibilitat amb un mecanisme que eviti els EROs de suspensió i amb un seguit de garanties i compensacions econòmiques. En matèria de jornada, es redueixen 2 hores anuals i s’ha evitat l’ampliació de la jornada laboral.

En el capítol de conciliació de la vida laboral i personal, el conveni dota d’una sèrie de mesures que milloren i amplien els permisos, també a les parelles de fet. A més, es dóna compliment a la Llei d’igualtat, amb el desenvolupament de diverses mesures.

Finalment, la vigència del Conveni és de sis anys que, tot i que no és la desitjada inicialment, no és negativa ja que el contingut del conveni s’ha millorat significativament.

Federació Minerometal.lúrgica de CC.OO-Catalunya.
Barcelona, 17 de maig de 2007.

No hay comentarios: