sábado, 9 de diciembre de 2006

Protestas en Iveco-Barcelona

CCOO y UGT convocan paros en Iveco España-Irisbus.
Barcelona, diciembre de 2006.

El comité de empresa de la planta de Iveco en Barcelona, integrado por CCOO y UGT, ha convocado diversas movilizaciones a partir de la próxima semana para protestar por el estancamiento de las negociaciones del convenio colectivo, que empezaron hace once meses.
Iveco España, filial del grupo Fiat, emplea en Barcelona a unas 300 personas y se encarga de fabricar el chasis de los autobuses de esta marca.

Las principales discrepancias radican en aspectos como el absentismo laboral y el cupo de empleos fijos, según ha explicado el secretario general de la sección sindical de CCOO en la compañía, Joan Capilla.
La movilizaciones se iniciarán el próximo lunes con una concentración ante las puertas de la fábrica y se repetirán el 13 y el 15 de diciembre, a pesar de que está previsto que el comité y la dirección de la empresa se reúnan el próximo martes, día 12 de diciembre.

Agencia EFE.

MOBILITZACIONS A CELSA
Mobilitzacions a Iveco España S. L. per un conveni col·lectiu just i digne.

La Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de CCOO remet aquest comunicat conjunt del comitè d’empresa d’Iveco España S. L. – Irisbus, integrat per CCOO i UGT:

El comitè d'empresa d’Iveco España S. L. – Irisbus, empresa filial del grup Fiat, ha convocat diverses mobilitzacions a partir de la setmana que ve en protesta per l’estancament de les negociacions del nou conveni col·lectiu amb l'empresa, iniciades fa onze mesos, especialment pel que fa als aspectes referents a l’absentisme laboral i l'ocupació fixa. Les mobilitzacions s'iniciaran el dia 11 de desembre, a les 9 h, amb una concentració dels treballadors i treballadores a les portes de la fàbrica, que es repetirà els dies 13 i 15. A més, també s'han convocat aturades d’una hora en cada un dels torns per a la setmana que, els dies 19, 20 i 21 de desembre, d'11.30 a 12.30 h, el torn de matí i el torn partit, i de 15.30 a 16.30 h, el torn de tarda.

La FMC de CCOO i el sindicat MCA-UGT del Barcelonès donen suport a les mobilitzacions dels treballadors i treballadores d’Iveco (antiga Pegaso), dedicada a la fabricació i construcció de vehicle, per desencallar les negociacions i aconseguir un conveni col·lectiu just i digne.

Barcelona, 5 de desembre de 2006
http://www.minerometall.ccoo.cat/actualitat/2006/des_mobilitzacions_iveco.htm

No hay comentarios: