sábado, 16 de diciembre de 2006

Tancament de Fichet-Bauche (Granollers)


Fichet tancarà el juny del 2007 la seva planta de Granollers (Vallès Oriental) .

Barcelona, 16 de desembre de 2006.

La multinacional Fichet-Bauche tancarà el juny del 2007 la seva fàbrica de Granollers (Vallès Oriental) després d'acordar amb la plantilla les condicions d'acomiadament i prejubilacions, segons ha informat a Europa Press el representant de la Federació del Metall de CCOO de Catalunya al Vallès Oriental, Agustín Poblador. La planta està especialitzada en dispositius de seguretat i caixes fortes i té 62 persones contractades, de les quals gairebé la meitat, un total de 29, són majors de 50 anys. La mitjana d'antiguitat de la plantilla a Fichet és de 19 anys.

Els treballadors majors de 57 anys podran acollir-se a prejubilacions amb el 95% del salari fins al 65 anys, mentre que els més grans de 53 rebran el 83% fins als 62 anys. Les indemnitzacions per als acomiadats seran de 42 dies per any treballat fins a un màxim de 42 mensualitats més un complement de 600 euros per cada any d'antiguitat. El tancament de la planta es realitzarà de manera escalonada entre gener i juny, ha explicat Poblador -tot i que encara no està fixat el calendari concret-, després que la plantilla acceptés en assemblea -amb 52 vots a favor i 4 en contra- les condicions de tancament proposades per l'empresa després de diverses reunions de negociació.

Fichet depèn del grup suec Gunnebo, que controla "tots els aspectes del funcionament", ha al·legat Poblador, qui ha lamentat que "la majoria de la producció es ven a altres empreses del grup, que redueixen costos per aquest costat", de manera que "les pèrdues podrien ser guanys" amb un canvi de les "polítiques del grup". Segons Poblador, "no hi ha causa de tancament" de la fàbrica, que acumula un deute d'aproximadament un milió d'euros en els últims tres anys. "L'empresa va tenir guanys fins al 2000 i si ara té pèrdues és perquè Gunnebo vol". Fichet compta, a més de amb la fàbrica que tancarà a Granollers -que ocupa 7.500 metres quadrats-, amb la seu central a Barcelona i amb un magatzem logístic a Montornès del Vallès.


Europa Press.

No hay comentarios: