lunes, 9 de julio de 2007

No a la privatització dels serveis de laboratori de l'Hospital de Terrassa


Les seccions sindicals de CCOO del Consorci Sanitari de Terrassa i de l´ICS Vallès Occidental considerem innecessària l'externalizació del Servei d´Anàlisis Clíniques del Consorci Sanitari de Terrassa (Hospital de Terrassa).

Aquestes seccions sindicals considerem que la justificació que planteja la gerència del Consorci Sanitari de Terrassa pel projecte d´externalizació i fusió del Servei d´Anàlisis Cliniques, ubicat a l´Hospital de Terrassa, no és necesària ja que els objectius de qualitat, eficiència i complexitat són objectius perfectament assumibles en el marc de col·laboració actual que té l´entitat amb Mútua de Terrassa.

Menys justificació té, encara, la proposta d´externalizació quan a principis d´aquest mes de setembre la Consellera de Salut, Sra. Maria Geli, va inaugurar les noves instal·lacions del laboratori d´anàlisis cliniques. Obres que es es van realizar dins el gran pla de renovació del Consorci Sanitari de Terrassa i amb un import aproximat de 420. 000 euros de diners públic aportats pel Departamen de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Percebem com una contradicció el projecte de fusió amb Mútua de Terrassa quam tenim coneixement que el nou Servei d´Anàlisis Clíniques del Consorci de Terrassa està en capacitat de realitzar més activitat que l´actual.És una incongruència que les administracions sanitàries promoguin col·laboracions entre empresa privada i empresa pública, i el propi Servei Català de la Salut, segons les nostres informacions, no tingui coneixement d´aquestes.

I, hem de recordar, que un dels acords del Pacte del Tinell va ser el canvi en la política de la gestió dels diners públics, destinat a sanitat, on el control dels serveis de salut que afecten a la ciutadania seria tutelat des del Departament de Salut i no des dels proveïdors com havia succeÏt amb l´anterior govern, per tal d´aportar més transpariència i control de la despesa sanitària.

Amb aquesta actuació i a la porta de les eleccions autonòmiques, la dinàmica de l´anterior govern no ha canviat, i com hem observat, segueixen sent els proveïdors els que es reparteixen el diners dels ciutadans.Per tant des de CCOO sol·licitem a la ciutadania, a la classe política i als treballadors i traballadores de la sanitat la seva col·laboració per tal d´aturar aquest projecte d´externalizació que no deixa de ser una privatizació de la sanitat pública.

9 de julio de 2007 a las 11:00 horas en el Hall del Hospital de Terrassa concentración de apoyo a los trabajadores de la salut, en contra de la privatización de los laboratorios.

PSUC viu de Terrassa

No hay comentarios: