martes, 3 de abril de 2007

Moció de ICV-EUiA de l´Hospitalet en solidaritat amb els treballadors i treballadores de SAS


MOCIÓ MANIFESTANT LA SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L´EMPRESA SAS D´ABRERA:

Atès que les multinacionals Faurecia i Siemens, propietaries de l´empresa SAS, han decidit el tancament de la seva fàbrica d´Abrera amb la presentació d´un Expedient de Regulació d´Ocupació (ERO) que afecta a 210 treballadors i treballadores de la planta.

Atès que l´empresa SAS es dedica a la fabricació del quadre de comandament dels models Seat Córdoba i Seat Ibiza amb un volum de treball per aquesta darrera comanda garantit fins a finals de 2008 en cumpliment del resultat de mediacions anteriors davant l´administració.

Atès que l´anunci del cessament de l´activitat de l´empresa és degut al desviament de la producció de SAS cap al Grup Peguform, a la seva planta de Sant Esteve Sesrovires, amb condicions laborals i salarials inferiors mercè la contractació de nou personal mijançant els serveis d´una Empresa de Treball Temporal (ETT).

Atès que el desviament de la producció de SAS vers al Grup Peguform ha estat acordat entre les direccions empresarials de SAS, Grup Peguform i Seat, al.legant elevats costos econòmics i traslladant la producció d´Abrera a Sant Esteve Sesrovires, donant-se, així, una deslocalització a 2 quilòmetres.

Atès que la direcció de SAS va anunciar el tancament de l´empresa il.legalment sense realitzar el procediment legal que estableix l´article 51 de l´Estatut dels Treballadors i la normativa laboral vigent com a pas previ d´un cessament de l´activitat.

Atès que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha demanat explicacions a la direcció de SAS del destí de la maquinaria i dels mitjans de producció alienats de l´empresa durant els darrers tres messos.

Atès que els treballadors i treballadores de SAS romanen tancats a la fàbrica durant 24 hores per evitar l´expoli dels béns materials i de producció necessaris per garantir la continuitat de l´activitat industrial de l´empresa.

Atès que la direcció de SAS ha incomplert el requeriment de la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya pel qual s´instava a l´empresa a donar treball efectiu als treballadors i treballadores de SAS a partir del dillluns 12 de març després de l´aturada d´una setmana de la producció.

Atès que el tancament de l´empresa SAS d´Abrera siginificaria la pèrdua directe de més de 200 llocs de treball – entre els quals de diversos ciutadans i ciutadanes de l´Hospitalet - que s´hi veurien afectats.

Atès que l ´empresa SAS és reincident en l ´incompliment de normatives laborals que afecten al manteniment dels llocs de treball. Que en aquest sentit el Grup Polític d´ICV-EUiA ja va presentar una moció a aquest Ple el 28 de juny de 2006, que va ser aprovada per unanimitat de tots els Grups.

El Grup Polític d´Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa proposa l´adopció dels següents acords:

PRIMER.- Manifestar la solidaritat envers els treballadors i treballadores de SAS i donar suport a les seves movilitzacions i a les seves propostes de manteniment de la planta d´Abrera.

SEGON.- Demanar la internvenció i l´arbitratge de la Conselleria de Treball i Industria de la Generalitat de Catalunya.

TERCER.- Donar trasllat d´aquests acords als Grups Polítics de l´Ajuntament, a la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i als sindicats CC.OO i UGT de l´Hospitalet i del Baix Llobregat.

Hospitalet, 28 de març de 2007.

No hay comentarios: