martes, 27 de marzo de 2007

EUiA dóna suport a la lluita dels treballadors i les treballadores de SAS


La Comissió Nacional ha aprovat una resolució en defensa dels seus drets laborals i el manteniment dels llocs de treball

1. Esquerra Unida i Alternativa dóna suport a la lluita dels treballadors i treballadores de l’empresa SAS Abrera, pel manteniment dels llocs de treball, en defensa dels seus drets i de les condicions socials i laborals, garantint una ocupació digna i de qualitat, front al tancament il.legal de l’empresa.

2. Esquerra Unida i Alternativa condemna la línia empresarial de la multinacional alemanya, que des de la seva entrada l’any 2003 a Abrera, ha atemptat reiteradament contra els drets dels / les treballadors / es, fent ús de polítiques de sanció i contínua repressió dels / les treballadors / es de SAS; i sense respectar l’aplicació dels acords signats amb els representants de la plantilla.

3. En un context en què la política de les multinacionals SAS i SEAT Volkswagen busca, sobretot, que els treballadors paguin de nou la crisi que ha generat l’estratègia de la patronal, extingint els contractes de tota la plantilla, resulta especialment rellevant el paper de les Administracions públiques i aposta per que el Govern desenvolupi iniciatives amb l’objectiu del manteniment del volum d’ocupació i les condicions de treball de l’empresa SAS.

4. Així mateix, EUiA considera fonamental buscar solucions negociades al conflicte i, per tant, garantir la no aprovació per l’administració de mesures traumàtiques pel conjunt de la plantilla de SAS, avantposant els interessos dels / les treballadores afectats / des a l’estratègia de reducció de costos laborals de la multinacional pel manteniment del marge de negoci.

5. Esquerra Unida i Alternativa denuncia que la política d’abaratiment de costos socials, i individualització de les relacions laborals amb el suport de SEAT i Volkswagen responen a un model econòmic i social insostenible que atempta greument contra els drets dels treballadors i treballadores, i que posa en greu perill la supervivència del teixit productiu de Catalunya, com a precedent de gravíssimes conseqüències.

6. EUiA vol expressar el seu rebuig i preocupació sobre algunes pràctiques patronals com la de SAS, que podrien ser un model per d’altres empreses proveïdores, amenaçant la qualitat de l’ocupació i donant lloc a la pèrdua de llocs de treball.

7. EUiA continuarà lluitant i actuant políticament front als processos de tancament i deslocalització d’empreses, i en defensa dels drets dels treballadors, independentment de la modalitat de l’agressió als mateixos i de la distància que impliquin aquests processos.

Barcelona, a 26 de març de 2007

No hay comentarios: