miércoles, 26 de marzo de 2008

CCOO convoca una jornada de vaga a l'Hotel Cristal Palace de Barcelona el proper 1 d'abril


Comunicat de Premsa de la Federació de Comerç i Hostaleria de CCOO de Catalunya.

Arran de l'acomiadament de 9 treballadors/es, nova concentració demà dijous.

Després de més d’un mes de concentracions, i sense cap mena de mostra de diàleg per part de l’empresa –que manté una actitud de prepotència i menyspreu als drets dels treballadors-, CCOO i la representació dels treballadors a l’Hotel Cristal Palace convoquen vaga per el proper dia 1 d’abril.

L'Hotel Eurostars Cristal Palace -propietat d'Amancio López Seijas- de 4 estrelles i amb una plantilla total actual de 36 treballadors, va acomiadar 9 persones en un mes (8 treballadores i un treballador), totes elles de la secció de Pisos, algunes després d'haver sofert un brot contagiós de sarna en l'Hotel i ser acusades de treballar durant el període d’Incapacitat Transitòria. L'altre grup de treballadores acomiadades ho va ser amb l’excusa de baix rendiment. El sindicat considera que aquestes acusacions són falses. Es dóna el cas que l’empresa va reconèixer obertament la seva intenció de subrogar tot el departament de Pisos.

Això succeeix just després d'haver cobrat preus abusius per habitacions, més de 800 euros, en algunes fires. És lamentable que els acomiadaments hagin tingut lloc just el dia en què s’havia de passar l’auditoria de Qualitat. Els drets dels treballadors sembla que no formen part dels Plans de Qualitat. CCOO critica que els empresaris dediquin els beneficis obtinguts de forma indecent en amortizar llocs de treball fixes per a precaritzar-los.

Per tot això sol•licitem la intervenció de la Inspecció de treball i la Fiscalia per considerar que es tracta d’un delicte social continuat, acomiadant aquestes persones de forma absolutament arbitraria i inhumana. Com a protesta pels acomiadaments s’ha convocat una concentració, demà dijous, davant de les portes de l’Hotel (c/ Diputació, 257 de Barcelona) a les 16.00h. A més es convoca vaga i manifestació per al proper dia 1 d’abril.

Barcelona, 26 de març de 2008.

No hay comentarios: