jueves, 18 de octubre de 2007

Manifest contra el tancament de Mercedes a Barcelona


Els treballadors i treballadores de Mercedes, envers la decisió del tancament de la nostra fàbrica.

1 - Demanem que la multinacional compleixi el pla estratègic industrial "Status Quo Barcelona Fábrica 2003", acord signat per l’Administració, l’empresa i els sindicats.

2 – Sospitem, com la resta de l’opinió pública catalana, que en el rerefons d’aquest trasllat, deixar les actuals instal·lacions a corre-cuita, s'amaga la intenció encoberta d'especular amb els terrenys de la planta, amb més de 95.000 metres quadrats, situats al barri del Bon Pastor, a prop del centre comercial La Maquinista i de l'estació del tren d'alta velocitat (TAV) de la Sagrera.

3 - Denunciem que la societat alemanya destini els guanys de la venda dels terrenys a d'altres projectes industrials fora de Catalunya.

4 - Denunciem que la decisió de l’empresa no respon a raons industrials sinó a una operació d’especulació urbanística, amb l’obtenció d’importants plusvàlues de les actuals instal·lacions.

5 - No entenem com l'empresa ha d'invertir gairebé 6 milions d'euros en altres instal·lacions, quan ja tenim instal·lacions amortitzades, com també els recursos tècnics i humans, capaços de poder garantir el procés productiu que l'empresa ensambla en la seva planta del País Basc, fins a final de la seva vida el 2014.

6 - Denunciem l’externalització de treball que, des de fa temps, estem patint en el centre de recanvis, afavorint la competència deslleial entre aquest proveïdor i els treballadors de Mercedes, així com la precarietat laboral, i més després que els treballadors hagin acceptat totes les mesures de flexibilitat demanades per la direcció de Mercedes amb l’objectiu de ser més competitius i poder garantir l'ocupació futura.

7 - Denunciem que, malgrat tot, sent aquesta planta de Barcelona la millor de tota Europa, i així ho reflecteixen les dades de l’última auditoria interna, ens vulguin vendre a proveïdors i, en aquest cas, amb greus problemes financers, ja que aquest proveïdor s'ha hagut de vendre diverses empreses del grup per fer front als seus deutes.

8 - Denunciem la manca de garanties i credibilitat futures dels nostres dirigents, que després de signar un conveni col·lectiu el passat mes de juliol, i amb validesa per alspropers quatre anys, ara el volen trencar. "És vergonyós que els dirigents de Mercedes Benz España NO compleixin els acords signats".

9 - Critiquem i considerem inacceptables les desafortunades declaracions del secretari general d'Indústria, Antoni Soy, que va dir públicament que el cessament de la producció de Mercedes Benz "no es tracta d'un tancament, ni gairebé es pot considerar un trasllat de producció". Sr Soy.... No podem donar suport a les multinacionals perquè el seu capital, al 100%, se’n vagin de Catalunya, on porten molts anys. Quins interessos defensa vostè: els de les multinacionals o els de Catalunya i els seus ciutadans?

10 – Diem: "Ja n’hi ha prou de que les multinacionals deslocalitzin les seves produccions del nostre país”, ara quasi 500 families afectades a Mercedes i gairebé prop de 3.000 amb els últims tancaments del sector.

11 - Demanem a Mercedes Benz que, en comptes d’anar-se’n, es quedin amb capital 100% Mercedes.

12 - Sol·licitem a les nostres institucions: Generalitat, Ajuntament, etc., que en comptes d'ajudar-los i facilitar-los la marxa, demanin a la multinacional que es quedi com fins ara, amb capital 100 % Mercedes.

13 - Denunciem la manca de projectes futurs i d'entitat, així com d´inversions, que hem sofert al llarg de l’última dècada, negant-nos al conjunt dels treballadors, la possibilitat de poder competir amb les mateixes garanties, amb la resta de plantes del grup dins del projecte industrial de Mercedes. Cent anys de professionalitat ens avalen, cent anys d'història llençats a les escombraries amb aquesta especulativa decisió.

14 - Els treballadors i treballadores de Mercedes i la resta de l’opinió pública catalana, volem més consciència dels nostres polítics en la defensa dels interessos dels ciutadans davant situacions tan greus i clarament inacceptables com aquesta.

15 – Denunciem el terrorisme empresarial que, amb l'excusa de reduir els costos laborals, està deslocalitzant la producció, desertitzant el teixit industrial de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, abocant milers de famílies a la precarietat laboral, econòmica i social. Volem expressar la nostra solidaritat amb la resta dels treballadors i treballadores que es troben en la mateixa situació.

16 - Els treballadors i treballadores de Mercedes, amics, familiars, tots junts amb una sola veu:

Demanem a la multinacional Mercedes que reconsideri la decisió d’un tancament encobert a la fàbrica de Barcelona i exigim a l’Administració una acció decidida en defensa del teixit industrial del país.

Barcelona,
Octubre de 2007.

No hay comentarios: